Беар Губацх - опис, станиште, начин живота

Средином 20. века појавила се једна од првих прича, укључујући Губаха. Овај медвед је већ створио праву сензацију. Нико није могао вјеровати да се Губах сматра рођаком неспретне звијери. И то не изненађује, јер према њиховим спољним подацима представник породице је сличнији мрачном или лењивцу. Он уопште не плаши, већ напротив, изазива наклоност. Због његових навика, члан породице о којем се расправља сматра се најмирнијим, али није. У данашњем материјалу размотрићемо све аспекте који се на њега односе.

Десцриптион

  1. Под усном се мисли на јединствену испуцалу звер која не изгледа као други медведи. Због карактеристика и навика ових појединаца сврставају се у посебну групу, јер уопште нису сличне другим представницима медведа. Њушка издужена, окретна, привлачна. На уснама нема крзна, тако да појединци изазивају још већу наклоност. Усне личе на труп или цев. Дакле, појединци из категорије и добили су своје име.
  2. Ако упоредимо врсте медвједа о којима се расправља, немогуће је рећи да су ти појединци велики. Између њих, они су просечни, могу нарасти до максимално 1,7 м у телу, а реп је око 10 цм поред тела. Када медвјед стоји на четири ноге, висина у гребену је 90 цм, а за човјека ове димензије могу изгледати огромне, али за такве животиње су безначајне. Тежина категорије - 130 кг. у просеку. Женке по тежини мање за 30%.
  3. У свим другим чулима, духови су попут медведа. Конституција је густа и јака, тело је величанствено и нагнуто, удови су издужени, глава има заобљени облик. Предњи део је раван, њушка је дуга и тешка. Крзно није изванредно, као да није чешљано и неуредно. Ови пигменти су по пигментацији црвенкасти, тамносиви, смеђе-смеђи. Међутим, црни сјај се сматра класиком. Њушка је сива, као и нос. У грудима је сјајна мрља као крпељ.
  4. Специфичности дистрибуције укључују чињеницу да животиње о којима се расправља често живе у тропским или суптропским климатским зонама. Међу њима су Бутан, Индија, Шри Ланка, Хималаја, Бангладеш, Непал, итд. У супротном, представници породице медведа се називају хималајске усне. Без обзира на чињеницу да је појединац одлучио да живи, она се само населила у планинама. Медвједи више воле да се крију, тако да их је готово немогуће пронаћи. Међутим, животиње се не пењу на сам врх.

Станиште и значајке

  1. Узимајући у обзир карактеристике ових животиња, немогуће је не дирати тамо где они желе да живе и који начин живота се карактеришу. Важно је напоменути да ова врста животиња има изузетно развијен мирис, сви остали осетљиви органи практично не раде.
  2. Појединци су одвратни да виде и исто тако лоше чују. Они не могу ни разумјети када се нетко приближава, и не виде увијек особу у близини. Али чињеница да медвед не чује, уопште не значи да не осећа мирис странца. Због тога се узнемиреност губацхија диже, они чешће од других медвједа нападају људе.
  3. Ако, на крају крајева, "срећа" сретне овог медвједа, највероватније ће се овај догађај десити у Јужној Азији. Ова места се сматрају родним местом представника породице о којој се расправља. Има и појединаца у Индији. Они бирају хималајске планине за своје станиште, воле да живе у местима скривеним од странаца. Зато се називају хималајским медведима.
  4. Када животиња уђе у планине, одмах тражи култивисану земљу. Појединци уништавају усјеве, дијелом због тога, пољопривредници се негативно односе према њима и хватају се за пиштољ. Беарс схоот. Међутим, посљедњих година то је забрањено, јер се медвједи сврставају у Црвену књигу. Не постоји више од 20.000 појединаца.
  5. У току дана не можете срести медвједе, али ноћу воле да дуго остану будни. Онда се ујутро враћају на скровито мјесто и спавају до другог мрака. По правилу, већина становништва се налази у суптропским и тропским климатским зонама. Постоје изузеци, када медвед са новорођеним потомством одлучи да остане будан, не ноћу, већ током дана.
  6. Ова одлука је делимично последица жеље да се штите младунци, ноћу има много грабљиваца, а погодније је да се храна добија у време светлости. Када потомци достигну одређену старост, читава породица се поново враћа у свој некадашњи ритам. Ова сорта се може наћи на надморској висини од 2,5-3 км. са нивоа мора. За њих је удобно да остану на тој висини.

Повер

  1. Ови медведи су познати по својој скромности у погледу хране, апсорбују све и нису баш избирљиви. Са великом жељом, појединци једу инсекте и њихове личинке, такође конзумирају биљке, јаја птица, пужеве, стрвине. Није погрешно веровати да ови медведи воле мед. Пчелињи производи за њих су права посластица. Делом због тога медвједи се називају мед.
  2. Љети се ослањају на воће, а конзумирају и бобице. Међутим, због доступности инсеката, животиње се хране њима. Пољопривредници не воле губаше, јер уништавају поља шећерне трске и кукуруза. Медвједи се уопште не боје људи, возећи се својим посједима. Животиње се савршено пењу на дрвеће, руше гнезда птица.
  3. Карактеристична карактеристика таквих медведа је неуобичајено издужена њушка и способност да савијају своје усне у тубу. Захваљујући томе, животиња може лако добити храну у облику колонијалних инсеката. У таквом појединцу, ноздрве се произвољно затварају тако да инсекти који гризу не штете мукозној мембрани.
  4. Медвјед има врло мале зубе. Штавише, карактеристична карактеристика овог појединца је да су два централна секутића одсутна одозго. Услед тога наставља се пролаз са усана које се протежу напред.
  5. Животиња има веома дуг језик и шупље непце. Овај облик настао је током еволуције појединца. Због необичних особина медвједа је у могућности да дође до хране на најнеприступачнијим мјестима.
  6. Када животиња покуша да досегне свој плијен, она у почетку почиње да истискује сву прашину и прљавштину из гнезда. Након тога, медвјед лако долази до инсеката који се скривају у најужим прорезима. На рачун своје "тубуле", сисао је плијен силом.
  7. Ако успете да гледате ово, видећете да је читав процес попраћен прилично гласном буком. У неким случајевима, звукови се могу чути на удаљености до 150 м. Дакле, нећете сумњати да негдје у близини постоји медвјед који једе превару. На исти начин ловци проналазе животињу.

Бреединг

  1. Што се тиче очекиваног трајања живота, у дивљини, појединци могу живјети и до 40 година. У заточеништву такве животиње живе 10 година дуже. Међутим, са репродукцијом, ствари су много горе. Таквих проблема у дивљини нема. Медвједи репродукују младунце 1 пут у 3 године.
  2. Период брака често пада усред пролећа. Чим дође вријеме за рађање, медвједи покушавају пронаћи скровито мјесто и повући се. Често се могу оборити и пећине, које су прекривене камењем. Често се могу родити 2 бебе, а рјеђе 3.
  3. Треба напоменути да је потомство рођено потпуно глуво и слепо. Првих неколико месеци, младунци су у радној соби испод мајке. Након тога, женка постепено почиње да их носи у ваздух на леђима. До тог времена, младунци мало чују и очи им сече.
  4. Малолетници остају са мајком док не достигну сексуалну зрелост. Често долази на трећој години живота. Након тога, женка почиње да се припрема за следећу сезону парења и порођај. Ако то дозвољавају услови, ускоро ће се појавити ново потомство.
  5. У неким случајевима, женама недостаје 1 година да се потпуно опораве и добију изгубљену тежину. Интересантно је да се бебе роде са тежином од само 0,4 кг. У почетку су веома рањиви. Млечни медведи једу до 2 године. Међутим, са друге стране, исхрана варира од 4 месеца старости.
  6. Само у овом узрасту, деца развијају разиграно расположење. Штавише, током игара медвједи не размишљају о опасности која их окружује. Они једноставно не прате ово. Сва одговорност пада на медведа. Мајка прати потенцијалну опасност и приближава се предаторима. Природни непријатељи су велике мачке.

Понашање

Загрузка...
  1. Представљени појединци више воле да буду ноћни. Током дана, они спавају у густим грмовима или пећинама. Изузетак су женке са потомством.
  2. Само они привремено прелазе на дневни живот. То омогућава да се не сусрећу ноћни предатори. Разматрани медведи су активни током целе године, не презимљавају.

Губахови медведи су прилично занимљиви појединци од свих рођака. Они не хибернирају, ноћни су и постају неактивни током кишне сезоне. Осим тога, такве животиње у већини случајева више воле јести инсекте. Потомци живе са мајком до пубертета.

Видео: Губацх медвед (Мелурсус урсинус)

Загрузка...

Популарне Категорије

Загрузка...