Ред Волф - опис, станиште, начин живота

Црвени вук, који се иначе назива хималајски или планински вук, прилично је занимљива животиња. Класификован је као сисар, члан је породица паса. Предаторски појединци разликују се од навика сличних себијима на начин да добију храну и размножавају се. У овом чланку ћемо проучити све информације које утичу на њих, да сте успели да формирате сопствено мишљење.

Десцриптион

  1. Приказане животиње су велике. Појединци се могу протезати дужином тела до 1 метар и више. Величина репа достиже пола метра, а тежина тела варира од 17 до 20 кг.
  2. Према спољним карактеристикама, појединци из породице о којима се расправља су слични истовремено са шакалима, лисицама и заједничким вуковима. Они се разликују од својих рођака пигментацијом длаке. Сама длака је издужена и довољно густа. Реп је дуг, може потонути на земљу.
  3. Њушка оштра у формату, као и издужена. Уши се налазе на просечном растојању једна од друге, заобљене су на ивицама, изгледају велике, стоје у формату. Што се тиче боје, она варира у зависности од сезоне у години и старосне категорије. По правилу, појединци су пигментирани црном на крају репа.
  4. Младе животиње које још нису навршиле три мјесеца обојене су тамно смеђим тоновима. Зими, длака је много дебља него у топлијој сезони. Може да стоји или виси. Лети расте грубо, постаје кратак, потамни. Реп је врло пахуљаст, сличан лисици. Више од 10 врста ових вукова насељава пространство наше домовине.

Начин живота

  1. Представници породице воле да живе у брдима. Могу се попети на надморску висину за 4 км. и још више. Сисари живе скоро цијеле године у Алпама, као иу оближњим подручјима. Они воле камени терен, који је опремљен клисурама и скривеним мјестима.
  2. Појединци се не налазе на равницама, покушавајући да избегну таква места са стране. У процесу вађења хране, они могу да лутају од једног локалитета до другог, превазилазећи препреке и велике удаљености. Удаљите се од сталног пребивалишта. Брзо се прилагођавају нетипичним пејзажима, овладавају чак и пустињама и степама.
  3. Када снег у планинским стаништима постане превелик, животиње траже своје артиодактиле и прате их. Говоримо о планинским козама, аргали, јелену и срну. Предаторски сисари застају испред планина, затим се одмарају на сунцу и чекају плен.
  4. Чланови породице не карактерише их само један начин постојања. Све време проводе са својим сродницима. Заједно одлазе у лов, а понекад се паковање може састојати од два туцета појединаца и више. Понекад се у њега утапа више од једне генерације. Ове животиње не показују јаку агресију према себи, живе мирно.
  5. У процесу одабира мјеста за боравак појединци се руководе сигурношћу. Обично бирамо клисуре, стјеновите планине, пећине и покривене површине. Слух је савршено развијен, што вам омогућава да ухватите опасност и елиминишете је ако је потребно. Вукови напуштају своје место у ванредним ситуацијама, а остатак времена чувају кућу.

Хабитат

  1. Појединци су у већој мери уобичајени у Азији, која се налази у њеном центру и истоку. Може да живи у Индији, Индонезији, Тибету, Кини, Суматри, Монголији. Предатори нису уобичајени на свим описаним територијама, њихов боравак је хаотичан, у неким подручјима врста је потпуно искључена. Животиње као степске области и планине.
  2. Разматрани појединци могу живети на прилично различитим територијама. Такве животиње се често налазе на алпским ливадама, па чак иу висинским долинама. На таквим степским местима постоји довољна количина вегетације.
  3. Осим тога, вукови се често појављују у листопадним и кедровим шумама на Далеком истоку. Такође, животиње се ретко виђају у црногоричним шумама, које су углавном својствене Источном Сибиру.
  4. Упркос свему томе, без обзира на то где се такве животиње често јављају, главна карактеристика њиховог станишта је обавезно присуство ниског снежног покривача. Ако има превише снијега, животиње се морају премјестити на мање сњежне површине.

Диет

  1. Представљене јединке могу се класификовати као најчешће предаторске животиње. Без обзира на доба године, дивљи вукови се хране разним живим бићима која их могу срести само на путу. Међутим, главни мени таквих животиња укључује дивље копитаре, који имају мале величине.
  2. Важно је напоменути да се у топлим годинама, вукови у питању хране у довољним количинама са храном биљног поријекла. Вукови воле да уживају у зеленој планинској рабарбари.
  3. Када су људи проучавали такве животиње, они су често налазили такву биљку у вуковима са штенцима. Дакле, можемо закључити да родитељи хране младу рабарбару. Често, одрасли у свакој прилици чак једу и мрвице.
  4. Током лова, такви предатори често возе свој плен у воду. У овом окружењу рударство је веома тешко одолети. Вукови користе такву приступачност. Важно је напоменути да прије лова такви предатори обављају прилично занимљив и сложен ритуал.
  5. Иначе, узорци се шаљу ловом углавном током дана. У овом случају, вукови користе различите методе лова. На крају, они и даље нападају плијен на класичан начин.
  6. Често се грабежљивци шаљу у лов у паковањима. Такви критеријуми могу зависити од величине жртве и карактеристика олакшања животне средине. Само такве животиње нападају само све врсте глодаваца и лагоморфа. Ако је жртва довољно велика, онда ће цело стадо ићи у лов.

Бреединг

  1. Ако узмемо у обзир територије које се налазе на индијском континенту, такви предатори се могу размножавати око шест мјесеци годишње. Најчешће, период парења за животиње о којима је ријеч почиње на почетку јесени и траје до краја зиме.
  2. Након парења, женке настављају да носе потомство тек нешто више од 2 месеца. У једном леглу може бити од 4 до 6 беба. Било је случајева када је женка довела чак 12 штенаца у исто вријеме! Међутим, научници су сугерисали да је такво потомство ујединило 2 или 3 жене.
  3. Чим се млади рађају, она се већ може похвалити прекрасном тамносмеђом бојом. У овом тренутку, деца су слепа и беспомоћна. После две недеље младунци почињу јасно да виде и чују. Отприлике у доби од 3 мјесеца почињу да напуштају рупу.

Ријеч је о занимљивим представницима грабљивица. Такви вукови су јединствени на свој начин. Довољно је занимљиво гледати их. Поред тога, предатори се узгајају у посебним зоолошким парковима. У заточеништву се вукови понашају мало другачије.

Видео: црвени вук (Цуон алпинус)

Погледајте видео: Roswell Incident: Department of Defense Interviews - Gerald Anderson Glenn Dennis (Септембар 2019).